החלפת טיטול
אחת השאלות הכי נפוצות היא איך מחליפים טיטול. האם בנים ובנות משתמשים אותו דבר בטיטול? איך מונעים דליפות?
בואו נעשה פה סדר.
יש הבדל בין בין בנים לבנות. חשוב לדעת שבנים עושים פיפי כלפי מעלה. לכן, הקפידו שהטיטול יהיה גבוה והדוק וניתן להכניס 2 אצבעות פנימה. אחרת, תתהו מה לא בסדר עם הטיטול ותאלצו להחליף בגדים רטובים באזור הבטן כל שעה, גג שעתיים.
לעומתם, בנות עושות פיפי כלפי מטה. לכן, הקפידו שהטיטול יהיה סגור באזור הירכיים אבל לא לוחץ. שימו לב שכל השוונצים של הטיטול פונים החוצה ולא מקופלים פנימה.
בהזדמנות זו, אספר לכם שבימים הראשונים, אצל בנות ניתן לראות הפרשה רירית ורדרדה עד דמית. לרוב, זוהי הפרשה נרתיקית הורמונאלית תקינה.
אם נפגשתם בשתן כתום בימים הראשונים אצל תינוק יונק, ייתכן ואלו קריסטלים או חול בשתן. יש לוודא שהתינוק יונק טוב, שיש חיבור טוב ושאמא מניבה מספיק חלב. לפעמים, זוהי רק עוד דרך יציאת פסולת מהגוף. כלומר, המפגש עם הכתם הכתום לבדו עדיין לא מעיד לנו על דבר.
כדי לנקות, העדיפו תמיד מים זורמים ואל סבון או שמן ייעודיים לרחצה. אם אין באפשרותכם, השתמשו בצמר גפן טבול במים או במגבונים. עור התינוקות מאד דק ועדין ואי אפשר להיעזר בנייר טואלט כמו אצל מבוגרים.
הכלל לניקוי הוא תמיד מנקי למלוכלך. כלומר, מקדימה לאחור. אצל בנות, הניקוי בכיוון אחד, מקדימה לאחור, קריטי למניעת דלקות בדרכי השתן ולכן חשוב להקפיד עליו מאד.
הניקוי הוא ביסודיות אך בעדינות. זכרו כל הזמן כי עור הבייבי מאד עדין ועלול להיפצע מניקוי גס יותר. שימו לב שהסרתם את כל שאריות הקקי מכל כפלי העור. אצל בנים, יש לבדוק היטב סביב הפין והאשכים ואצל בנות בכפלי שפתי הפות.
יש אסכולות התומכות בקרם למניעת תפרחת טיטולים ויש כאלה שלא. בכל אופן, כדאי להשתמש בקרמים הנספגים בקלות וניתנים להסרה בקלות ושעשויים מחומרים טבעיים או עדינים.
במקרים של גירוי ותפרחת, כדאי להשתמש בקרמים יותר משחתיים היוצרים שכבת הפרדה לטיפול.
כדי לדעת שתינוק יונק היטב, אחד הסימנים הוא ספירת 6 טיטולים עם פיפי ו-3 עם קקי בימים שסביב הלידה. ישנם תינוקות שבכל הנקה יעשו יציאות. בכל מקרה, כדאי לוודא שיש לפחות 3 יציאות קקי. ישנם תינוקות שיתנו יציאה רק 1 לכמה ימים. מצב זה דורש בירור רפואי. לרוב, אם יש מספיק שתן, התינוק רגוע והבטן רכה, הרופא יגיד לכם שהכל בסדר. יחד עם זאת, זה מצב שעלול להעיד על בעיה בהנקה ולכן מחייב בדיקה מקיפה. עם הזמן, מספר היציאות פוחת, וסביב חודש חודש וחצי נראה אפילו יציאה אחת ביום.
אם לא הכרתם, אז אגלה לכם שיש פס צהוב בטיטולי הניו בורן ושלב 1 שהופך לכחול ברגע שיש יציאות. תוכלו להיעזר בזה. יחד עם זאת, פשוט בדקו ועקבו אחר היציאות.
- בתוך הקורסים יש מדריך קקי כדי שתוכלו לדעת מה משמעות כל קקי שפגשתם בטיטול.