האכלה בבקבוק

ילדה מאכילה דובי בבקבוק תינוק שוכב ליד

מאכילים תינוק בבקבוק? הנה כמה דברים שכדאי שתדעו

האכלה נכונה, נקראת “האכלה קצובה”. האכלת התינוק בבקבוק כשגבו יציב ובזווית של 90 מעלות מהרצפה (בדומה לישיבה עם תמיכה לגב). את הבקבוק נמקם ב-90 מעלות לתינוק כך שלמעשה הוא מקביל לרצפה.

ההנחיה להאכיל תינוק בבקבוק, ולא משנה אם הוא בן יומיים, חודש או שנה בהאכלה קצובה ובעמידה. איך בעצם מאכילים תינוק ב”עמידה”? הרי הוא לא עצמאי ואינו יכול לשאת את משקל גופו ואם הוא פיצקי אפילו לא את משקל הראש. הכוונה ב”עמידה” היא שכשאנחנו מאכילים בבקבוק, אנחנו לרוב סוג של מערסלים את התינוק. בהאכלה קצובה, במקום שהגוף ייטה לשכיבה, או חצי שכיבה, נרים את המרפק שלנו כלפי מעלה, ואז למעשה כל הזווית של גופו וראשו של התינוק משתנה. הגוף בעצם נראה כאילו הוא עומד והבקבוק מוטה אליו בזווית של  90 מעלות. כלומר, הבקבוק מקביל לרצפה או לתקרה. האכלה בשכיבה או כל תנוחה שדומה לשכיבה  בעייתית בשל מספר סיבות. הראשונה, היא הגורם מספר אחת לדלקות אוזניים אצל תינוקות עד גיל שנה. השנייה, משבש את מנגנוני רעב-שובע ומעלה את הסיכוי להשמנה בעתיד.

מדוע נוצרות בעיות בהאכלה בשכיבה? משום הרבה בקבוקים כיום מאד מטפטפים. תוסיפו לזה זווית שבה התינוק לא יכול להשתחרר או להזיז את הראש וקיבלנו מתכון להאכלה שבה התינוק אינו שולט על הקצב והכמות שהוא אוכל. בהנקה, המצב הוא הפוך. התינוק שולט בקצב ובכמות. יתרה מזאת, בהנקה, אם אין שותף פעיל אין הנקה והאכלה כלל. אז פה זה הזמן להזכיר שהנקה היא התזונה המועדפת והמומלצת. ואם רוצים לשלב איתה בקבוקים, חשוב קודם לבסס את ההנקה.

איך כל זה קשור לדלקת אוזניים ולהשמנה? מערכת אף-אוזן-גרון עם היא מערכת משולבת ועם פתחים משותפים. אצל תינוקות, תעלת השמע קצת יותר קצרה ורחבה מבחינה מבנית. אם התינוק לא יספיק לבלוע, בשל קצב האכלה מהיר, יגיע אליה נוזל שלא נבלע. נוזלים באוזן הם זרים ולכן תתפתח שם דלקת כתגובה. אגב, בגלל שנוזלים הם המקום החביב על חיידקים, וסוכר הוא המזון המועדף עליהם, זאת קריאה לחיידקים לבוא ולחגוג והדלקת עלולה להפוך בקלות לדלקת חיידקית.

לגבי השמנה, שוב העניין עם המהירות והבליעה רק שפה נוסף פרמטר חדש. מנגנון השובע במוח עובד 17-20 דקות מתחילת הארוחה בדרך כלל. אם תינוק אוכל בבקבוק במהירות ומסיים תוך 5 דקות, אז נשארו לו 12 דקות שבו הקיבה מלאה אבל המוח עוד לא הפנים את זה ולכן ימשיך לבכות ואנחנו נמשיך להאכיל. הפרמטר האחרון, חלב אם הוא מותאם בצורה מושלמת לצרכים של התינוק לעומת פורמולה. לכן, האכלה שאינה קצובה בבקבוק משבשת את מנגנון הרעב שובע התקין ומעודדת השמנה.

מבחינת הטכניקה, אין בעיה עם אויר בבקבוק עצמו או בחלק הרחב של הפטמה. את החלק הצר נמלא בחלב, רצוי חלב אם, כדי שלא תהיה בעיה בוואקום בזמן המציצה וכדאי שלא יבלע אויר מיותר שעלול לגרום לגזים במערכת העיכול. בנוסף, אפשר כל 2-3 דקות לעשות עצירה יזומה ולאפשר לתינוק לשום היטב ולנוח. בצורה כזאת,  לתינוק תהיה שליטה מרבית על קצב הזרימה והכמות.

בתאבון!

לסרטון המלא “האכלה נכונה בבקבוק (האכלה קצובה / האכלה תומכת הנקה)” תוכלו להיכנס בפרק “הטיפול היומיומי”.

 

שתפו

Picture of עדי קורנגולד חיון

עדי קורנגולד חיון

מייסדת BaLaOlam
אחות R.N Bs.C יועצת הנקה ויועצת שינה

תגובות

חברת BaLaOlam נולדה מתוך ההבנה שצריך לעטוף את התינוק – ואתכם ההורים שלו, במעטפת של פתרונות שיכווינו אתכם בכל הצמתים המשמעותיים לאורך הדרך. מתוך הכרת הצמתים האלה איגדנו במקום אחד את כל מה שצריך כדי להיות הורים מעולים ומעודכנים, משלבי ההיריון והלידה ועד גידול הבייבי שלכם.
לשם כך אנחנו מעמידים לרשותכם תוכניות הכשרה הורית שיובילו אתכם צעד אחר צעד במסע ההורי, עם כל מה שיגרום לכם לתפקד בביטחון ובהצלחה כבר מתקופת ההיריון והלידה. בנוסף, תוכלו לבחור בחנות שלנו מגוון רחב של מוצרים שנבחרו בקפידה ע”י צוות המומחים של BaLaOlam, ולרכוש גם מפגשי ייעוץ עם אנשי מקצוע שילוו אתכם במסע ההורי.

מאמרים אחרונים

מגע עור לעור

מגע עור לעור

מגע עור לעור (באנגלית נקרא SSC) מגע עור לעור משמעותו

עקבו בפייסבוק

ממליצים עלינו

הירשמו לעידכונים

עגלת הקניות0
There are no products in the cart!
המשך קניות
0
דילוג לתוכן